Par godu Liberi Dzimšanas dienai: no-20% līdz -50% pavasara un vasaras kolekcijai>>>

10 padomi: kā izvēlēties labu skolas somu?

11.04.2023

Kad sākam domāt par to, kādu mugursomu izvēlēties, teju visi atceras vārdu “ergonomika”. Jo tieši ergonomiska soma būs ērta un bērna mugurai draudzīga. OK, bet praktiski - ko īsti nozīmē šis vārds? Un kam vēl pievērst uzmanību, izvēloties mugursomu (principā, pat nav svarīgi - pirmo vai nākamo).

  1. Mugursomas svars - jo tā ir vieglāka, jo labāk. Eksperti iesaka, lai mugursomas svars kopā ar visu tās saturu nepārsniegtu 10%-15% no bērna svara.

  2. Lences - S-formas, platas, polsterētas, regulējamas. Ideāli, ja ir papildu lences krūšu un jostas daļā - tās palīdz vienmērīgi sadalīt svaru un atslogot plecus un kaklu..

  3. Muguras daļa - arī mīksta, ar ērtu polsterējumu jostas daļā.

  4. Atstarotāji - domāju, ir skaidrs, kādēļ tie ir vajadzīgi tieši uz mugursomas?

  5. Kabatas un nodalījumi - pārliecinies, ka ērti varēsit salikt visu mugursomas saturu - lai ne tikai organizētu “telpu”, bet arī vienmērīgi un stabili sadalītu svaru.

  6. Kvalitāte un izturība - protams, uz “aci” to ir grūti novērtēt, bet acīmredzamas nepilnības (plāns audums, nekvalitatīvas šuves, vāji stiprinājumi) būs redzamas. Papildu drošībai izvēlies uzticamus zīmolus un veikalus, kur tos iegādāties.

  7. Aizdares - ērtas, vienkāršas, izturīgas. Šī nav vieta, kur trenēt pacietību. 

  8. Cik viegli tīrīt. Bez ilūzijām - pat visskaistāko mugursomu bērns citreiz atstās gaitenī uz grīdas vai skolas pagalmā uz zemes. Lai audums ir tāds, ko vienkārši varēs notīrīt ar švammīti. 

  9. Kas patīk Tavam bērnam - dinozauri, vienradži vai minimālisms? 

  10. Izturība pret dabas kaprīzēm. Lai lietus un sniegs netiek klāt grāmatām un mantām.

  11. Bonuss: Lai bērns pats izvēlas (life-hack: ļauj izvēlēties no Tevis atlasītajiem variantiem. Tiešsaistē to ir vieglāk izdarīt).

Protams, atnāks brīdis, kad visus šos argumentus aizstās: “Gribu melnu Nike!” (var figurēt arī cits zīmols).

Lai katram bērnam priecīgs un neaizmirstams skolas laiks!

Jūsu Liberi



Share on social media!

Facebook Twitter Email

Pēdējāis raksts

Loading ...