% Rudens apģērbiem līdz pat -50% % Rudens apaviem līdz -40%

Kā izvēlēties sandales bērnudārzam?

20.08.2024

Bērnudārzā mazais pavada lielāko aktīvās dienas daļu - tādēļ ir svarīgi izvēlēties sandales, kas būs gan ērtas, gan veicinās pēdas veselīgu attīstību, gan gluži vienkārši patiks bērnam.

Apkopojām kritērijus, kuri, manuprāt, liecina par to, ka sandales ir piemērotas bērnudārzam:

1) Elastīgas: Bērni mēdz daudz skriet un kustēties ārā, bet bērnudārzā viņi veic dažādas darbības, piemēram, staigā, tup, sēž, paklūp un rāpo. Mīksti apavi ļauj pēdai kustēties dabiski, tādējādi ļaujot pēdiņai attīstīties veselai.

2) Elpojošas: Bērnudārza telpās bieži vien ir silts, un bērni tur pavada visu dienu. Izvēlieties apavus, kas izgatavoti no dabīgiem materiāliem un/vai nodrošina pēdas "ventilāciju", lai novērstu pēdu pārkaršanu un svīšanu.

3) Pareizs izmērs un platums: Ja apavi ir pārāk lieli, bērnam ir grūti kontrolēt gaitu - pēda var paslīdēt apavā vai bērns var aizķerties un paklupt. Gan pārāk mazi, gan pārāk lieli apavi var sekmēt pēdiņas deformāciju, jo pēdas šādos apavos nevar kustēties dabiski - tās vai nu tiek saspiestas, vai nu sasprindzinātas, lai noturētu apavus vietā. Tikai pareizā izmēra apavi nodrošina stabilitāti. Šeit lasiet, kā izvēlēties pareizu apavu izmēru.

4) Neslīdoša zole: bērnudārzos bieži izvairās no paklājuem uz grīdas, jo tie uzkrāj putekļus. Tāpēc iesakam izvēlieties apavus ar neslīdošu zoli, kas nodrošina labu saķeri ar grīdas segumu.

5) Viegli uzvilkt un novilkt: Pārliecinieties, vai bērns var pats uzvilkt un novilkt apavus. Pārbaudiet, vai apavus ir iespējams atvērt tik plati, lai pēdiņa netraucēti ieslīdētu iekšā, un lai tai pat laikā aizdare būtu vienkārša un labi nofiksētu apavus uz kājas.

6) Daži bērnudārzi var lūgt vecākiem izvēlēties apavus ar pastiprinātiem papēžiem un slēgtu priekšpusi, lai samazinātu traumu risku. Tomēr pārliecinieties, vai izvēlētās sandales atbilst arī visiem iepriekš minētajiem kritērijiem. 

7) Ļaujiet bērnam pašam izvēlēties sandalītes - viņš ar prieku un lepnumu tos vilks kājās katru rītu (maza viltība - ļaujiet izvēlēties no dažiem modeļiem, kurus jau izvēlējāties, atbilstoši šiem kritērijiem).

Mēs rekomendējam izvēlēties sandales no zīmoliem, kuri, izstrādājot katru apavu modeli, ņem vērā bērnu pēdas fizioloģiju un katra vecuma attīstības nianses. Šīm prasībām atbilst Superfit, Biomecanics sandales. Daudzi vecāki izvēlas arī GEOX un ECCO sandales saviem mazajiem. 



Share on social media!

Facebook Twitter Email

Pēdējāis raksts

Loading ...