Līdz -50% visu sezonu apaviem un apģērbiem>>>

Kā izvēlēties pirmos apavus mazulim?

11.04.2023

Aptuveni gada vecumā, mazulis pilnīgi brīvi ir iemācījies spert savus pirmos soļus. Lai gan iemācoties mazulītis ik pa laikam vēl pārvietosies rāpus, satraukties nav pamata – tā viņš jūtas drošāk. Mirklī, kad viņš jau iegūs pilnīgu pārliecību par savām staigāšanas prasmēm, Jums nāksies tikai un vienīgi uzmanīt, lai viņa priekšā nebūtu šķēršļu aiz kā aizķerties un nokrist.

Ja staigājot, pamanāt, ka bērniņš pie zemes neliek pilnu pēdu, bet turpina skriet tikai zeķītēs, tad iespējams ir nepieciešams pakonsultēties ar neirologu, lai izslēgtu ikru muskuļu tonusu.

Līdz divu gadu vecumam bērns jau ir iemācījies palēkties, vienlaicīgi atraujot abas kājas no zemes, iemācījies uzkapt un nokāpt pa pakāpieniem pieturoties, jau ir apguvis prasmi skriet turot priekšmetus abām rokām.

Kad jāvelk pirmie apavi? Un kādus apavus labāk izvēlēties?

Noteikti būsiet pamanījušas, ka jau kopš dzimšanas mēs mazulīšiem varam iegādāties daudz un dažādus dekoratīvos apavus. Tie būs piemēroti tikai smukumam, jo līdz ko mazulītis sāk spert savus pirmos solīšus, ir nepieciešams sarūpēt apavus, jo nostājoties kājās izmainās ķermeņa pozīcijas un palielinās slodze uz mazulīša pēdiņām.

Kā izvēlēties mazulim atbilstoša izmēra apavus?

Izvēlties apavus mazulim, pievērsieties šim jautājumam nopietni. Vislabāk apavus iegādāties kopā ar mazuli, lai ir iespēja piemērīt vairākus apavu pārus un izvēlēties vispiemērotākos. Tādus, ka sir atbilstoši pēc izmēra un mazuļa kāja tajos jūtas komfortabli.

Izvēlamies izmēru, kas ir piemērots, nevis derēs kaut kad nākotnē
Tāpat – noteikti nepērciet apavus ar domu, ka gan jau mazulis paaugsies un tas viņam tie derēs, tāpat – nevajadzētu iegādāties apavus, ja vienkārši ir iepticies to izskats. Jūs pat nepmanīsiet, ka pienākot mirklim, kad bērniņš apavus var uzvilkt, viņam tie jau būs palikuši mazi.

Ja jāiegādājas apavi bez bērna klātbūtnes, tad veids kā nekļūdīties ar izmēru būs – apvelciet pēdiņai kontūru un pērciet apavus, kas neparsniedz šo kontūru vairāk nekā pus centimetrs!

Kā izvēlēties mazulim piemērotu apavu modeli?

Vislabāk izvēlēties apavu modeli, kas ražots uzņēmumā, kas specializējas bērnu apavu ražošanā, jo tikai šādi apavu modeļi spēs nodrošināt nepieciešamo atbalstu, kas nepieciešams, ņemot vērā bērna vecuma anatomiskās un fizioloģiskās īpašības. Labākais materiāls bērnu apaviem būs īsta āda vai, augstvērtīgi, speciāli materiāli, kas atbilst visām bērnu apavu nepieciešamajām īpašībām. Lai ir mīksti, bet stingri, lai ir ērti, bet droši.

Kādiem ir jābūt pirmajiem apaviem?

Apavu punrgalam jābūt pietiekoši platam, jo bērna pirkstiņi irk ā vedeklītis, kurus ar šauriem apaviem mēs vienkārši saspiedīsim kopā.

Apavu purngali var nebūt pilnīgi ciet, bet pievēršam uzmanību, lai priekšas daļā tomēr būtu josla, kas nosedz mazos pirkstiņus no iespējas iegūt traumas, sasitot pirkstiņus.

Papēdim ir jābūt nofiksētam ar stingru un pieguļošu aapvu aizmugures sieniņu, lai vēl līdz galam nenostiprinājušās saites, tiktu nostorpinātas un mazulīša kāja neļodzītos, bet justos stabili un ērti.

Noteikti pievērsiet uzmanību arī apavu aizdares risinājumam. Nav obligāti jāizvēlas tieši rāvējslēdzēja, lipeklu vai šņoru risinājums. Svarīgi pievērst uzmanību tam, kur šīs aizdares atrodas. Aizdares galvenā funkcija ir stabilitātes radīšana, ko nodrošina kājai labi pieguļoši apavi.

Orotpēdi atgādina, ka – dodoties uz veikalu iegādāties apavus bērniem, lūdzu nepērciet skaistās, košās čībiņās, mīkstās istabas čības ar zaķu ausīm, acīm un citiem rotājumiem. Vismaz iesākumā, kamēr mazuļa ķermenis, pēdas un muskulātūra iemācās pielāgoties. Lai cik skaisti šie apavi izskatītos uz tikko staigāt sākušā mazuļa pēdiņām, ilgtermiņā mazulis var iedzīvoties tādās ortopēdiskās saslimšanās kā – plakanā pēda, skolioze, osteohondroze.

Apavi Biomechanics

Šo bērnu apavu vertēšanā un testēšanā piedalījās vairāki tūkstoši bērnu, kā rezultātā tika izveidots augstas klases apavu modeļu spektrs, kas balstās uz pēdu ergonomikas zināšanām, ņemot vērā vecumu un anatomiskās īpašības.

Biomecaniks aapvi iratpazīstami kā anatomiskie apavi, kuri atbilst bērnam, kurš tikko iemācījies staigāt. Šiem apaviem ir īpašas starpzoles, kas izgatavotas no ādas un ar optimālas perforācijas palīdzību nodrošiba komfortu un mitruma iztviakošanu, tādējādi nodrošinot bērna pēdiņām gan komfortu, gan siltumu. Šo apavu zoles ir elastīgas, kas ir piemērotas un atbilst pareizai attīstībai. Apavu pamatne ir izstrādāta, lai nodrošinātu maksimālu elastību, kas ir svarīgi pareizai attīstībai un nodrošina nepieciešamo atbalstu arī potītes zonā, lai staigājot kāja apavos turētos stabili. Biomecaniks kurpēs bērna kāju pirksti ir droši pasargāti no triecieniem un sadursmēm, pateicoties tam, ka papildus tiek pasargāta arī pirkstu daļa. Tāpat, Biomecanics apavos ir arī īpašas sānu malas, lai mazulīša pēdiņa nenoberstos. Šiem apaviem ir izņemama pēdiņa, ar īpašu Herbal antibakteriālo pārklājumu, kas aizsargā apavus no nepatīkama aromata rašanās, pelējuma un baktēriju augšanas. Apavos ir iestrādāts stabilizators, lai palīdzētu mazulim noturēt līdzsvaru .

Šie apavi ir izgatavoti no dabīgiem materiāliem bez hroma un niķeļa. Zolei ir neslīdošs pārklājums, kas novērš kritienus un nesmērē grīdu.

ECCO apavi

ECCO apavi ir apavi, kuru ražošanā arī ir ņemti vērā anatomiskie principi, kas to nēsāšanas rezultātā palīdzēs noformēties mazuļa pēdiņai, lai nākotnē nebūtu jāsaskaras ar tādu problēmu kā plakanā pēda un citām ortopēdiskām saslimšanām. Košas krāsas, izsmalcināta apdare un atbilstošas formas – ECCO apavi noteikti būs svētki bērnu kājām,

Ecco - pasaulē populārā zīmola apavi ir moderni, ūdensnecaurlaidīgi un uzticami ikdienas gaitās. Biežāk izmantotais materiāls ir ūdens noturīga zamšāda un āda. Ecco apaviem raksturīga ilgstoši amortizējoša zole, kas nenogurdina un padara ērtu ikdienas staigāšanu, tā nodrošinot ilgstošu komfortu.

SuperFit apavi

Superfit apavi veicina dabisku un veselīgu bērnu kājiņu attīstību jebkurā vecumā!
Superfit savus bērnu apavu modeļus izstrādā kopā ar speciālistiem. Sadarbojoties ar slaveniem ārstiem un ortopēdiem, tiek garantēts, ka Superfit, izgatavojot apavus, ņem vērā kāju fizioloģisko uzbūvi un veicina to dabisku attīstību.

Pateicoties patentētajam aktīvajam spilventiņam, Superfit apavi amortizē slodzi iešanas laikā, nostiprinot pēdas muskuļus un saites. Aktīvais spilventiņš pieguļ pēdai, bet nevis pēdas izliekumam, un tas liek pēdas muskuļiem sarauties un kustēties. Pēdas pagriešanās uz aktīvā spilventiņa imitē pārvietošanos basām kājām - pats veselīgākais un dabīgākais iešanas veids.
Speciāli izstrādātās saites ļauj aizsiet apavus tā, lai tie cieši piekļautos bērna kājai.
Ērtā un platā apavu priekšējā daļa ļauj pirkstiņiem justies brīvi.
Īpaši elastīga, viegla un neslīdoša zole.
Aizmugures pagarinājums nodrošina stabilitāti.
Pēc speciālas tehnoloģijas izgatavotais aizmugures spilventiņš uzlabo amortizāciju.



Share on social media!

Facebook Twitter Email

Pēdējāis raksts

Loading ...